Матрона Московська: як просити про допомогу

Все більше людей в нашій країні і країнах-сусідок дізнаються про те, хто така Матрона Київська і як потрібно просити про допомогу цю святу, щоб вона допомогла. Життєвий шлях цієї жінки-провидиці, яку тільки недавно російська православна церква зарахувала до лику святих, був важким. Але він дивовижний і я раджу всім почитати «Житіє Матрони Київської». Це невелика книга, яка дешево продається в будь-який церковній лавці. Але справжня вартість цієї книги висока!

Я кілька років тому ще й не знала, що існує така свята Матрона Київська, тим більше не задавалася питанням, як просити про допомогу, щоб вона почула і допомагав. Але тут в моєму житті інформація про Матронушки стала з’являтися з різних джерелах. То в храмі ікону побачу, то шукаю серіал в інтернеті і попадається на очі документальний фільм про Матрони Київської, то просто чую розмову в метро – це про чудеса цієї стариці!

Про Матронушки

Багато писати про цю дивовижну людину, який жив відносно недавно і був сучасником моєї прабабусі не хочеться. Якщо цікаво, то рекомендують подивитися російський документальний фільм на цю тему, звідки можна дізнатися багато всього цікавого. Народилася Матрона в 1881 році в Тульській губернії в родині бідних селян. Дівчинка була четвертою дитиною і батьки жили настільки бідно, що думали віддати її в притулок.

Що нарікала Матрона Київська

Але напередодні пологів мати побачила сон в якому сліпа птах з’явилася в образі дочки і села їй на груди. Віруюча жінка відразу зрозуміла, що у неї народиться особлива дитина, якого не можна нікуди віддавати, а потрібно проявити особливу увагу, терпіння і турботу. Матрона народилася сліпа, без очних яблук взагалі. У віці восьми років у дівчинки стали з’являються здатності зціляти, вона росла віруючою і все робила з ім’ям Господа на устах. У віці 18 років Матрона Київська перестала ходити і з тих пір пересуватися самостійно не могла взагалі.

Про чудеса Матрони Київської, за життя цієї жінки і вже після її смерті, ходить безліч приданий. Я їм повірила, бо, від цього способу особисто для мене йде якесь світло і вища благодать. У підсумку, я хоч і далеко від Москви живу, але вирішила поїхати паломницьким туром, щоб поклонитися мощам і попросити про своє заповітне бажання.

Важливо! Відразу скажу – поїздка відбулася два роки тому і те, про що я просила Матронушка, поки не здійснилося. Але я не втрачаю віри і я дуже сильно в душі змінила ставлення до ситуації, що склалася, що допомагає мені продуктивно і активно жити, не сумувати і вірити в те, що всьому своєму час і що Матронушка Київська просить Господа за мене, як і я прошу її і Господа Бога.

свята Матрона Київська

Поїздка до святих мощей

Можна і вдома молитися і робити все за схемою як правильно просити допомоги у Матрони Київської, але, звичайно, якщо людина вірить і хоче наблизитися до чуда, то обов’язково потрібно з’їздити в Москву в Покровський монастир. Сьогодні мощі святої перебувають саме так, хоча так було не завжди. Матушка Матрона померла тихо і поховали її на Данііловском кладовищі під деревом недалеко від храму. Вона сама так просила, щоб чути передзвін дзвонів.

Матрона Київська

Довгий час шлях на могилку святий був забутий, туди приходили тільки далекі родичі. Це передбачила і сама старица перед своєю кончиною. Проте після довгих років, пророкувала Матрона Київська, так воно і сталося, безліч незнайомих людей будуть приходити до мене за допомогою і я буду допомагати в їх бідах. Мощі стариці, після того як її зарахували до лику святих православної церкви, були урочисто перенесені з кладовища в Покровській монастир, де знаходяться до сих пір.

Якщо немає можливості поки особисто з’їздити в Покровський монастир, то це не привід не звертатися до Матрони і не просити її про те, щоб вона допомогла з вашою проблемою. Ось деякі доступні способи, які допоможуть знайти вихід, як ще крім молитов можна зв’язатися з Матроною Київської. Також почитайте про те як і коли молитися іконі Казанської Божої Матері.

як просити допомоги у святої Матрони

Ось так і я вирішила поїхати в Покровський монастир, щоб помолитися мощам і попросити допомоги. Поїздка була чудова і місце це прекрасне, туди я потім поверталася ще один раз разом з чоловіком, а не в складі паломницького туру. З туром ми приїхали в суботу в Москву і це була основна помилка. Тому що, багато їду до мощам з усієї країни саме на вихідні та черги величезні. Коли ми були з чоловіком у Матронушки, то це було в будній день і черг зовсім не було. Хоча в обидва рази можна відзначити атмосферу спокою, благодаті і любові.

Рекомендується завчити і читати дома молитву до Матрони Київської, просячи її про допомогу

молитва до Матрони Київської

Навіщо їхати до Матрони

Матрона Київська відноситься до числа тих нечисленних святих православної церкви, до яких можна звертатися з будь-якими життєвими проблемами. Незадовго до своєї смерті Матрона Київська карала віруючим людям, щоб вони все приходили до неї і як живий розповідали про свої скорботах, а вона буде чути і буде допомагати.

Списку конкретних життєвих ситуацій в яких допоможе Матрона немає, тому що, звертаються до неї з найрізноманітніших проблем: здоров’я, догляд з родини, нещасна любов, безпліддя, пошук роботи. Почитайте, в чому і коли допомагає ікона Споручніка грішних.

Звертатися до святої блаженної стариці Матрони в молитвах можна як і до інших святих православної церкви за Господом Богом і Пресвятою Богородицею. Не обов’язково молитися в храмі, це можна робити і вдома. Головне – з чистою душею, щирою вірою і повним каяттям, покаянням.

Хочеться сподіватися, що моя розповідь як просити про допомогу Матрону Московську буде комусь корисний. Я хочу сказати, що ніколи не можна переставати вірити, але бувають такі складні життєві ситуації, що впоратися самотужки дуже складно.

Ссылка на основную публикацию