Микола зимовий в році, якого числа

Прикмети на Миколая Чудотворця 19 грудня:

  • У день цього церковного свята потрібно постаратися не сваритися з близькими.
  • По можливості відмовитися від важкої, особливо фізичної роботи.
  • Якщо буде мороз і сніг, то зима буде холодною і лютою.
  • У народі вірили, що на зимового Миколая завжди йде сніг, а сонечко виходить тільки крадькома.
  • Якщо 19.12 в цьому році буде багато снігу, то можна чекати хорошого врожаю.
  • На Русі один одного обдаровували подарунками в ніч 18 грудня до настання свята.
  • Говорячи, що якщо щиро загадати найзаповітніше бажання, воно обов’язково збудеться.
  • Варто до свята встигнути розрахуватися з усіма боргами, щоб в наступному році не мати фінансових проблем.

ікона святого Миколая Чудотворця

Тепер читачі нашого сайту точно знають, коли день Миколая Чудотворця в році. У цей день обов’язково вирушайте в храм вранці або ввечері. До цієї святої на Русі завжди звертаються з різними проханнями, найбільш поширені з них – збереження миру і благополуччя в сім’ї, захист для моряків і мандрівників, позбавлення від хвороб.

Де знаходяться мощі святого

У цьому матеріалі вже підкреслювали, що точної дати смерті святого не збереглося. Але його мощі залишилися не тлінними і до сих пір люди можуть споглядати це диво. Спочатку мощі перебували в кафедральної церкви Італії, де Микола служив за життя архієпископом. Уже тоді мощі святого зцілювали людей, які в це вірили, від хвороб.

святий Миколай Чудотворець з дітьми

Десь у 1087 році мощі були перенесені в місто Барі, що також знаходиться в Італії. Сьогодні вони до сих пір там, в церкві святого Стефана. Через якийсь час після того, як мощі потрапили сюди, тут побудували базиліку імені Миколи Чудотворця. Сьогодні до мощів може приїхати будь-паломник з усього світу, мощі досі перебувають саме в цій базиліки. Хоча частина мощей була перевезена ще в стародавні часи в Венецію.

текст молитви Миколі Чудотворцю

Яке свято 19 грудня церковний – це Нікола Зимовий, пам’ятайте, що також є свято Святого Миколая Чудотворця і влітку, він відзначається 22 травня. Коли святий народився, то сім’я його не відчувала достатку. Але, не дивлячись на своє багатство, батьки Миколи багато займалися благодійністю і були віруючими людьми. З раннього дитинства Микола вбирав ці цінності і справжню віру в Господа Бога.

Текст молитви Миколи Угодника

У дорослому житті Микола присвятив себе церкви і дослужився до високого чину архієпископа. Протягом усього життя святий допомагав людям і намагався бути прикладом для них. Причому, допомагав він постійною молитвою Господу Богу і служив Микола завжди саме Богу, а не закону. І сьогодні цей святий є прикладом для християн усього світу.

Ссылка на основную публикацию