Косметика з водоростями

Морські водорості широко використовуються в косметиці. Це не дивно, тому що вони є багатим джерелом вітамінів і мінералів, позитивно діють на ряд проблем зі шкірою. Подивіться, наскільки вони ефективні!

Водорості зустрічаються в водах по всьому світу. Залежно від типу водойми, вони можуть мати різний колір. Наприклад, в холодних морях водорості коричневого кольору, а в теплих – червоного.

Корисні властивості

Водорості мають багатий хімічний склад. А саме, вони містять: білки, жири, сполуки калію, йод, хлор, залізо і магній, мідь, кобальт, цинк, сірку, ванадій, стронцій, і вітаміни А, Е, С, В1, В2, В5, В6, В12 , РР.

Крім того, в їх склад входять:

  • альгінова кислота – чинить детоксикаційну дію, так як має здатність зв’язувати і виводити токсини;
  • гіалуронова кислота – зволожує і запобігає передчасному старінню шкіри;
  • ліноленова кислота – доповнює ліпідний шар епідермісу, підвищує його захисні властивості;
  • поліфеноли – мають антиоксидантну функцію, захищають клітини від ушкоджень радикалами;
  • вуглеводи – нормалізують вироблення шкірного сала і регулюють роботу сальних залоз;
  • білки, мають здатність зв’язуватися з ферментом розкладання еластину, тим самим запобігаючи їх деградацію і, отже, зберігаючи пружність шкіри;
  • цукрові спирти – зволожують і регулюють сальні залози.

Типи водоростей і їх призначення:

1. Зелені – працюють в різних напрямках, використовуються для особи, тіла і волосся. Їх найбільш важливі властивості: очищення, зволоження, омолоджуючий ефект і зменшення целюліту.

2. Червоні – очищають, підвищують рівень вологи в клітинах. Рекомендується для чутливої ​​і сухої шкіри, а також при акне. Нормалізують природний кислотно-лужний баланс шкіри, заспокоюють роздратування.

3. Гавайські водорості – регенерують, підвищують захисний бар’єр і призводять до нормального стану пошкоджену шкіру.

Завдяки всім перерахованим вище властивостям водорості знайшли широке застосування в сфері косметології. Екстракти і витяжки з них додають в креми, ампули, маски, гелі, лосьйони та інші косметичні засоби.

водорості

Призначення косметики з водоростями

Сфера застосування косметичних препаратів з водорослевими екстрактами дуже широка. Рекомендується використовувати лінії професійних засобів, так як в косметиці мас-маркету відсоток вмісту цього інгредієнта, як правило, занадто малий, щоб дати виражений ефект.

Кому підійде водорослевая косметика:

  1. Особам із сухою, чутливою, жирною і роздратованою шкірою. Активні інгредієнти (цукрові спирти, цинк, гіалуронова кислота) заспокоюють, мають протизапальні властивості.
  2. Для втомленої шкіри. Зазвичай вона спостерігається у курців і людей, які проводять багато часу в приміщенні з кондиціонером. Завдяки водоростям, шкіра насичується киснем, очищається від токсинів, а її гідратація поліпшується на 50-70%.
  3. Для жінок, які хочуть зберегти молодий зовнішній вигляд і запобігти появі зморшок.
  4. Для людей, які страждають від акне, розацеи. Завдяки вмісту вуглеводів і сірки, водорості регулюють секрецію шкірного сала, зволожують і прискорюють загоєння шрамів від вугрової висипки.
  5. Жінкам, які борються з целюлітом і розтяжками. Альгінова кислота стимулює мікроциркуляцію в капілярах, так що токсини значно швидше видаляються. У свою чергу, вітаміни групи В, ферменти і бета-каротин прискорюють обмін речовин і підвищують пружність шкіри. Йод прискорює спалювання жиру.

Увага! Водорості слід уникати людям, що страждають від захворювань щитовидної залози

Ссылка на основную публикацию