Молитва зі зверненням про померлого сина: сила молитов.

В церкви православні читають за покійних священні книги і молитву про померлого сина. Відзначається поіменно кожна людина. Протягом всього часу, коли країн йшла по шляху соціалістичного розвитку християнам, намагалися вселити, що Євангеліє, Псалтир, Біблія – ​​це всього лише книги, які написали люди. Так, написані вони людьми, але їхні тексти були надиктовані самим Господом, його Святим Духом.

Найсильніші поминання замовляються в храмі:

  • Поминання на Літургії з вийманням частинок – молитва, що є найсильнішою серед існуючих на землі, коли мова йде про покійних. Рекомендується замовляти протягом якомога тривалого періоду часу. Причому робити це краще в російських монастирях, так як в них кожні день відбувається поминання. Крім того, таким чином сотворяется милостиня монахам, які самі себе годують. А вчинення подібного дійства стосовно людям божим є великою підмогою для душі, що знаходиться на шляху до Царства Небесного.
  • Читання невсипущий Псалтиря за покійних, здійснюване цілодобово в монастирях.

Що стосується кожного покійного християнина повинні бути здійснені наступні заходи:

  • Відспівування.
  • Панахида.
  • Літія.
  • Сорокоусти. Вважається, що якщо зробити замовлення відразу на весь рік, то це сильно допоможе душі новопріставівшегося.

Звернення з молитвою в домашніх умовах

Надання допомоги душі померлої людини під силу кожному християнину. І одним з її пунктів є читання молитви про померлого сина. Таке звернення до Господа необхідно щоб запобігти потраплянню душі покійного в пекло, схиливши Його на милість.

Треба сказати, що піднесення молитви за спочилих у Бозі допомагає справі порятунку і живих. Адже це добра справа, що здійснюється по любові, а це радує око Отця нашого Небесного. Крім того, за допомогою щоденної молитви з’являється можливість забути про щоденну суєту захиститися від злих сил.

Молитва про померлого сина

Про покійних дітей

Молитва про покійну дочки допомагає батькам прийняти те, що сталося, втішиться і змиритися з цим. Але головне все-таки полягає в тому, щоб полегшити душі подолання поневірянь після її смерті.

Одним з методів, що дозволяють виявити піклування про пішли з життя дітей, є читання Псалтиря. Бажано кожен новий день читати хоча б одну кафізму молитву про померлого. І робити це треба протягом сорока днів.

Дотримання цього молитовного правила уможливить для душ родичів досягнення швидкого заспокоєння, підтримки і додаткової можливості отримати звільнення від мук вічних. Для читання молитов підійде будь-який час доби.

Чому померлі не можуть допомогти собі самі

Людина, поки він живе земним життям, завжди має можливість покається заради отримання прощення від Бога. Але як тільки він помер, душі не дозволяється звертатися з клопотанням за себе до Господа.

Яке притулок знайде душа померлого перебуває в прямій залежності від трьох основних факторів:

  • Милості Всевишнього.
  • Способу життя, який людина вела в своєму фізичному образі.
  • Молитов, що підносяться за нього після його смерті.

Сила молитов за новопреставлених

Особливою силою володіють молитви за покійних, так як саме на протязі сорока днів з дня смерті приймається рішення про подальшу долю душі людини. Куди їй належить відправитися в Рай або Пекло? Істотний вплив на це роблять і молитви, святощі родичами, адже в них вони просять Господа бути милостивим до покійного.

Однак це зовсім не означає, що після сорока днів читання молитов має бути припинено. Адже навіть якщо спочатку для душі був обраний безрадісний подальший шлях, то можливість того, що відбудуться зміни в кращу сторону, зростає з кожною молитвою за покійного. Кожен замовлений за нього молебень є приводом для Господа поліпшити становище душі грішника.

Молитва за померлих дітей

У молитві про покійних міститися серцеві фрази, які направляються до Господа або святим. Їх призначення – нагадати про тих, кому судилося залишити світ земний. Проводи в останню путь рідних дітей наповнені великою скорботою і трагізмом. Нікому не побажаєш пережити таке страшне горе.

Молитви за померлих дітей слід читати при кожному випадку, коли від них надходить таке прохання. Це може виражатися у сні, коли приходить дитина і намагається сказати і у всьому його зовнішності відчувається тривога. Людина, якій приснився такий сон, потім довго не може прийти в себе так сон запам’ятовується у всіх деталях. Це і є сигнал про те, що назріла необхідність в читанні молитов за померлих, поминаючи їх.

Також слід сходити до церкви і подати записочку за упокій преставився Дитятки. Крім цього, слід поставити по три свічки за своє здоров’я до наступних ікон:

  1. Ісус Христу.
  2. Пресвятої Богородиці.
  3. Блаженної Старице Матрони Київської.

Ще шість свічок слід купити і забрати додому. Там на самоті слід запалити свічки і читати «Отче Наш». Після того, як зійде спокій в душу, можна починати підносити молитву за покійних чад.

Господи Ісусе Христе, Сину Божий. Змилуйся і надай мені сил пережити важку втрату. За гріхи і непокору ти позбавив мене чада. Так нехай воно з любов’ю тішиться в Божих окрасу палати. Не позбав мою дочку (мого сина) своєї Благодаті, а мене ж прости за душевну скорботу. Нехай буде так. Амінь.

Якщо повторити її багаторазово, то обов’язково прийде полегшення, і біль хоч на якийсь проміжок часу буде «заморожена».

Ссылка на основную публикацию